Met de fysiotherapeut bent u snel weer in beweging
Bezoek onze locatie
Eerste Zeine 120 Waalwijk
Bel ons
0416 - 650700
Stuur ons een e-mail
info@fysiotherapie-elegance.nl
Whatsapp
06-11919425

Multidisciplinaire samenwerking

Multidisciplinaire samenwerking
Fysiotherapie Elegance – Podotherapie van de Ven – Samen Sterk Ergotherapie

Multidisciplinair samenwerken is iets wat binnen de gezondheidszorg steeds makkelijker en sneller wordt, maar waarom is dit nu zo belangrijk? Wat zijn daar de voordelen van voor u als patiënt? Hieronder zullen wij u middels een aantal voorbeelden uitleggen hoe de multidisciplinaire samenwerking tussen onze praktijken verloopt en waarom wij continue bezig zijn dit nog meer te intensiveren en te verbeteren.

Samenwerking bij specifieke doelgroepen
Waarschijnlijk de meest bekende groep waarbij veel disciplines betrokken zijn, zijn de mensen met blijvende klachten/problematiek. Denk hierbij aan bijvoorbeeld mensen met dementie, parkinson, diabetes, chronische rugklachten of mensen die een CVA hebben doorgemaakt.

De ergotherapeut
komt langs om de kwaliteit van leven te optimaliseren, de veiligheid in en om de woning en de zelfstandigheid te vergroten. Zo kunnen er aanpassingen gedaan worden in huis, waardoor mensen zich bijvoorbeeld nog zelfstandig kunnen blijven douchen of uit bed kunnen komen. Ook kan de ergotherapeut hulpmiddelen, advisering of training inzetten om uw dagelijkse handelingen te vergemakkelijken.

De fysiotherapeut speelt bij deze doelgroep een rol in het verhelpen of verminderen van de lichamelijke problematiek. Zijn er bijvoorbeeld pijnklachten waar een behandeling voor gegeven kan worden, of kan er onder begeleiding getraind worden zodat u makkelijker de trap op kan of een minder risico heeft op vallen.

De Podotherapeut – kan advies geven over het juiste schoeisel of u ondersteuning bieden door therapeutische zolen aan te meten. Ook kan de podotherapeut hulp bieden bij drukplekken denk bijvoorbeeld aan eeltvorming en/of wondjes en kan u daar middels een voetbehandeling mee helpen.

Samenwerking bij postoperatieve klachten
Ook wordt er veel samengewerkt bij mensen die na een operatie een revalidatieproces in gaan.

De fysiotherapeut –
gaat aan de slag met spierkrachtsversterkende oefeningen en het optimaliseren van de beweeglijkheid van gewrichten.
De ergotherapeut kan de juiste hulpmiddelen voor u adviseren en regelen, zoals krukken, rolstoel of sling om de arm. Daarnaast kan de ergotherapeut ook meekijken in de dagelijkse activiteiten en hulp bieden bij het maken van planningen om overbelasting te voorkomen.

De podotherapeut – kan helpen door het looppatroon te verbeteren, therapeutische zolen aan te meten of drukplekken drukvrij te leggen.

 

Samenwerking bij kinderen
Ook bij kinderen zijn er verschillende problematieken die multidiciplinair aangepakt worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kind dat veelvuldig valt of onhandig is in de motoriek.

De podotherapeut –
kan bekijken of er ondersteuning geboden kan worden om de voetstand en/of het looppatroon te verbeteren. Dit kan door middel van het aanmeten van therapeutische zolen en een loopanalyse uit te voeren.
De kinderfysiotherapeut kan een lichamelijk of functioneel onderzoek uitvoeren om te zien waar de problematiek mogelijk door veroorzaakt wordt. Een behandeling zou kunnen bestaan uit motorische training bieden om het vaardigheidsniveau te verbeteren of bijvoorbeeld spierversterkende oefeningen.

De ergotherapeut kan observeren of het planmatig handelen en het concentratievermogen van het kind een rol speelt bij het vallen of de onhandigheid in de motoriek. Ook kunnen zij ouders of de leerkracht adviseren.

Zo zijn er nog tal van voorbeelden te noemen waarbij intensief samen wordt gewerkt bij eenzelfde cliënt/patiënt. Wanneer verschillende disciplines betrokken zijn bij eenzelfde persoon is het van belang dat onderlinge communicatie soepel verloopt. Doordat zowel podotherapie, ergotherapie als fysiotherapie zich bij ons allen in hetzelfde pand bevinden, is overleg snel gepleegd. Wij kunnen hierdoor snel afspraken bij elkaar inplannen of gezamenlijk verslagleggen naar specialisten.

Mocht u meer willen weten over wat wij als multidisciplinair team voor u kunnen betekenen, neem dan gerust eens contact op!

 

Nieuwe samenwerkingen

Uitbreiding specialisaties Fysiotherapie Elegance

Fysiotherapie Elegance streeft als team naar een optimale behandeling en een optimaal resultaat. Om u nog beter te kunnen helpen met uw klachten is recent ons team uitgebreid. Nieuwe samenwerkingen zijn aangegaan met Podotherapie van de Ven en Samen Sterk Ergotherapie, welke zich binnen onze praktijk hebben gevestigd. Daarnaast is ons team van therapeuten uitgebreid met de specialismen Oedeemtherapie en Kinderfysiotherapie. Met onze bestaande en deze nieuwe multidisciplinaire samenwerkingen komt u altijd snel op de juiste plaats bij de juiste behandelaar terecht.

Oedeemtherapie – Judith van der Heijden

Judith van der Heijden is bezig met de afronding van haar specialisatie oedeemtherapie. Oedeemtherapie richt zich op het behandelen van lymfoedeem. Lymfoedeem ontstaat als gevolg van een onvoldoende functionerend of defect lymfsysteem, dit kan op elke locatie in het lichaam optreden. Een aangeboren defect noemen we primair lymfoedeem. Secundair lymfoedeem kan het gevolg zijn van operatie en/of bestraling bij kanker of van een operatie waarbij lymfklieren zijn weggenomen of beschadigd zoals okselkliertoilet en knie-heup vervanging. Secundair lymfoedeem kan ook ontstaan onder andere na een trauma of val, na een medische ingreep, als gevolg van het niet goed functioneren van organen of bij reumatische klachten.

Lymfoedeem kunt u herkennen door een toenemende spanning op de huid, het zwaarder voelen van het lichaamsdeel en een toename van de omvang van het lichaamsdeel. Dit hoeft niet altijd pijnlijk te zijn. Lymfoedeem gaat helaas niet vanzelf over. Er zijn verschillende behandelingen die een oedeemtherapeut bij u kan toepassen. U kunt hierbij denken aan onder andere compressietherapie, manuele lymfdrainage, oefentherapie, ademtherapie, voorlichting of lymftaping. Mocht u het vermoeden hebben dat er bij u lymfoedeem ontstaat, neemt u dan gerust eens contact op met Judith.

Podotherapie – Berry van de Ven

Berry van de Ven, eigenaar van Podotherapie van de Ven, is binnen de locatie van Fysiotherapie Elegance gevestigd. Als podotherapeut is hij geschoold in het behandelen van voet-, knie-, heup- en rugklachten die mogelijk voortkomen uit het afwijkend functioneren van de voeten. Berry is gespecialiseerd in podotherapeutische zolen en slippers op maat, kinderpodotherapie, dry needling, medical taping, voetbehandeling en siliconen orthesen/ teenstukjes. Er wordt gewerkt met de nieuwste 3d scan technieken en door de intensieve multidisciplinaire samenwerking is een doorverwijzing of overleg binnen fysiotherapie elegance of met de huisarts snel geregeld.

Kinderfysiotherapie – Sanne Klerx

Kinderfysiotherapie is een nieuw fysiotherapeutisch specialisme binnen fysiotherapie Elegance. Sinds 1 oktober is Sanne Klerx werkzaam binnen de praktijk om de kinderfysiotherapie bij fysiotherapie Elegance op te starten. In juni 2018 hoopt zij haar diploma als kinderfysiotherapeut in ontvangst te nemen. Kinderfysiotherapie zal vanaf dan deels vergoed worden uit de basisverzekering, ook is een vergoeding vanuit het aanvullend pakket altijd mogelijk.

Als kinderfysiotherapeut is zij gespecialiseerd in het behandelen van alle kinderen met problemen omtrent motorische ontwikkeling, bewegingsvaardigheden of lichamelijke klachten. Hierbij spelen zowel lichamelijke, als sociaal-emotionele aspecten een rol.

Onze kinderfysiotherapeut is er voor elke leeftijd, van pasgeboren zuigeling tot 18 jaar. Sanne heeft zich gespecialiseerd in onder andere zuigelingenasymmetrie zoals voorkeurshoudingen, medical taping, sportblessures en schrijfproblematiek.

Heeft u vragen over de ontwikkeling van uw kind, of vraagt u zich af of een kinderfysiotherapeut iets voor u en uw kind kan betekenen, neemt u dan gerust eens contact op met Sanne.

Ergotherapie – Maartje van Kleef en Ilvy Pluk

Samen Sterk Ergotherapie, opgericht door Maartje en Ilvy, is gericht op het behandelen van mensen met een beperking in de thuissituatie. Zij kijken samen met u hoe u zo lang mogelijk zelfstandig thuis kan blijven wonen en hoe de participatie in de maatschappij vergroot kan worden. Hierbij gaat het niet alleen om het zelfstandig kunnen wassen, aankleden of douchen en het zelfstandig kunnen koken, maar ook het zelfstandig boodschappen doen met bijvoorbeeld een scootmobiel of het kunnen uitvoeren van uw hobby’s. Daarnaast kijken zij naar hoe uw mantelzorg ontlast kan worden en geven zij hier adviezen over.

Maartje en Ilvy hebben specialisaties op het gebied van EDOMAH (ergotherapie bij dementerende ouderen en hun mantelzorger), woningaanpassingen, PDL, handtherapie en werkplekadvisering. Daarnaast zijn zij ook gespecialiseerd in complexe vraagstukken in de thuissituatie. Maartje en Ilvy hebben ervaring met het behandelen van alle doelgroepen.

Vanuit de zorgverzekering wordt 10 uur ergotherapie vergoed. U kunt Samen Sterk Ergotherapie vinden op de eerste verdieping in het pand bij Fysiotherapie Elegance.

Ook de andere collega’s staan voor u klaar met hun specialisaties

Heeft u klachten waar u vragen over heeft of vraagt u zich af wat wij u te bieden hebben? Wij staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.

(0416) – 650700
info@fysiotherapie-elegance.nl

 

06 – 48695122

info@podotherapievandeven.nl

 

(0416) – 700275

info@samensterk-ergotherapie.nl

What’s App

Wij zullen vanaf heden bereikbaar zijn via What’s app.
Via 0611919425 kun je bij ons terecht voor advies, afspraken maken of annuleren.
Het nummer is niet bedoeld voor telefonisch contact dan willen wij u verwijzen naar ons vaste nummer 650700.

Team Elegance.

Patientervaringsonderzoek

Voor onze praktijk is de kwaliteit van de fysiotherapeutische zorg zeer belangrijk en wij toetsen deze kwaliteit dan ook continu. Wij streven er naar om de kwaliteit van zorg voor de patiënt te verbeteren. Uw ervaring als patiënt is hierin van essentieel belang!
Lees meer

Werkzaamheden parkeer gelegenheid

Zoals al wel bekend is zijn ze druk bezig met het vernieuwen van de parkeerplaats aan de Eerste zeine. We hopen de parkeerplaats binnen nu en 2 weken weer in gebruik te nemen. Voor mensen met een invalide-parkeerplaats is er 1 plek aan zijkant van de ingang van het gebouw. Verder kun je langs het gebouw parkeren en wanneer je helemaal door rijdt naar achter.

Excuses voor het ongemak.

Samenwerking Spartanova

Via een wetenschappelijk onderbouwd systeem worden jou blessure gevoelige punten bloot gestelt en kunnen we via een daarvoor speciaal opgestelt oefenprogramma voorkomen dat u als sporter in de toekomst een blessure oploopt.

Wil je meer weten kun je altijd contact opnemen door te bellen of te mailen naar onze Praktijk of neem alvast een kijkje op de site van Spartanova

http://www.spartanova.com/index.html

Fysiovergoeding 2013

Wat verandert er volgend jaar rond fysiotherapie?

De vergoeding voor fysiotherapie in 2013 uit de basisverzekering wordt niet verder beperkt ten opzicht van 2012. De vergoeding is nu al beperkt tot mensen die een bepaalde aandoening hebben die op een lijst staat. Mensen met deze aandoeningen moeten de eerste 20 behandelingen uit de aanvullende verzekering betalen of deze kosten voor eigen rekening nemen. Wij raden u aan om een goede aanvullende verzekering te nemen, dan vergoedt de aanvullende verzekering zowel die eerste 20 behandelingen als de behandeling van aandoeningen die niet op de lijst staan.

Lees meer

Geen centje pijn in 2012

29-10-2012 – Jaarlijks gaan ongeveer 3 miljoen mensen naar de fysiotherapeut. Kortweg kan worden gesteld dat fysiotherapie beperkt wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Een goede aanvullende verzekering, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen, is daarom aan te raden!
Lees meer