Medical Taping Concept

Medical Taping Concept

Medical Taping is een geweldige manier om je spieren te ondersteunen en je pijn te verminderen. Met de gekleurde, rekbare tape kun je allerlei klachten behandelen, zoals blessures, ontstekingen, houdingsproblemen en meer.

Het Medical Taping Concept is bedacht door Kenzo Kase, een Japanse expert in chiropraxie en acupunctuur. Hij gelooft dat bewegen en spieractiviteit essentieel zijn voor een gezond lichaam. Daarom heeft hij een tape ontwikkeld die de natuurlijke beweging van je spieren stimuleert en je bloedcirculatie verbetert.

Medical Taping gebruikt tape die net zo rekbaar is als de huid, heel dun is en goed blijft zitten. De tape is ook ventilerend, huidvriendelijk, vochtbestendig en anti-allergisch. Veel professionele sporters laten zich tapen bij klachten of ter ondersteuning. Maar ook voor niet-sporters met klachten kan de tape een zeer goede ondersteuning zijn.

Toepassing

De tape kan gebruikt worden voor houdingscorrectie, zwellingsreductie, pijnvermindering en het verbeteren van de huidconditie bij bijvoorbeeld littekens. Een aantal concrete voorbeelden waarvoor Medical Taping wordt ingezet:

  • (Na)behandeling van blessures aan het bewegingsapparaat, zoals rug- en schouderklachten,
    maar ook knie- en kuitklachten
  • Verminderen van klachten door vloeistofstuwingen zoals oedeem en bloeduitstortingen
  • Houdingscorrectie
  • Behandeling van problemen ontstaan door overbelasting (zoals muisarm, tennis- of golfarm)
  • Bestrijding van (spannings) hoofdpijn en zenuwpijn door beïnvloeding van het zenuwstelsel
  • Het gunstig beïnvloeden van organen zoals bij maagklachten

Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Bekijk meer diensten

Kom jij ons team versterken?

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn altijd op zoek naar gepassioneerde therapeuten die ons team willen versterken.

Beordeeld met een 9.4!

Lees hier de Zorgkaart reviews

"Super tevreden . Samen met Jesse een plan gemaakt nadat Jesse t hele verslag had gelezen van mijn arts in t ziekenhuis met vallen en opstaan heb ik mijn doel bereikt. Er stond een jaar voor en wij hebben t gehaald. Voor vragen mocht ik altijd binnen lopen. Jesse je bent een topper dankjewel, ook voor mijn schema die ik kan uitbreiden in de sportschool en dat de deur voor mij open blijft staan voor als ik ergens tegen aan loop en dat ik altijd even bij je terecht kan als dat nodig mocht zijn.."
"Ze was vriendelijk, ze luisterende goed. Ze was netjes en correct en heel behulpzaam."
"Vriendelijk, direct de juiste diagnose, goed netwerk met andere specialisten. Snel geholpen met een resultaat dat heter is dan ik ooit had verwacht!"
"Uitstekende praktijk, Ik kon er snel terecht, uitstekende behandeling. Prima begeleiding Een aanrader."
"Super fijn geholpen door Sanne. Communicatie was super en het plan van aanpak voor ons dochtertje ook. Mochten we het weer nodig hebben komen wij zeker terug."
"Erg goed begeleid. Het was fijn om erheen te gaan en bezig te zijn met sterker worden en conditie op te bouwen. Er werd altijd samen gezocht naar een ander moment als de een of de ander niet kon op de vaste uren. Hierdoor veel therapeuten leren kennen en ze zijn allemaal kundig maar ook gezellig."
"Behandeling door fysio ivm heupklachten .. Professionele , Klantvriendelijke benadering en uitermate deskundig …"
"Jesse heeft vanaf het begin aangegeven wat hij voor ogen had: "goed communiceren dat gaat je stimuleren".......zei hij altijd op 'n prettige manier en dat is meer dan gelukt. Ik heb er nooit de brui aangegeven, ben er nooit met tegenzin heen gegaan. Ook tijdens z'n vakantie of 'n dagje vrij wist hij de boodschap over te brengen bij z'n collega's."
"De klachten die ik had werden zeer serieus genomen. Mijn fysiotherapeut was altijd eerlijk, ook als bleek dat er even wat minder progressie was. Wanneer ik iets eng vond om te doen, hielp mijn fysiotherapeut mij hier doorheen."

Contact

Heeft u vragen neem dan contact op via de mail, telefoon of stuur ons een WhatsApp

Praktijk
Eerste Zeine 120, 5144 AM Waalwijk
James Wattlaan 9, 5151 DP Drunen

Waalwijk

Drunen