Onze werkwijze

De stappen die u doorloopt

Het maken van de afspraak

De eerste afspraak bestaat uit een intake en een screening. U legt uw klacht uit aan de fysiotherapeut. Hij of zij doet door een combinatie van testen uitgebreid onderzoek naar uw klacht. Aan de hand van de onderzoeksresultaten bepaalt hij of zij wat voor behandeling bij u past, en stelt samen met u een behandelprogramma op. Met dit programma willen we u een duidelijk beeld van de verwachtingen schetsen, zodat voor u duidelijk is waar we naartoe werken. Nadat alles duidelijk is, maken we een volgende afspraak en start de behandeling.

Wilt u bij de eerste afspraak een geldig legitimatiebewijs en de eventuele verwijzing van uw arts of specialist meebrengen?

Behandeling

De fysiotherapeuten bij Elegance behandelen altijd op basis van 6 basisprincipes. Deze zijn:

Persoonlijke aanpak
We stellen uw behandelprogramma op aan de hand van uw individuele behoeften. Daarnaast behandelen we u zoals we zelf ook behandeld zouden willen worden.

Totaalaanpak
Wij onderzoeken, behandelen en verschaffen kennis over uw gehele bewegingsapparaat (het hele lichaam). Wij beperken ons niet tot het letsel zelf, zodat eventuele andere aanwezige beperkingen ook worden onderzocht en behandeld. We willen daarmee nieuwe klachten in de toekomst vookomen.

Hands-off en hands-on benadering
Wij passen zowel hands-off als hands-on benaderingen toe om patiënten te behandelen. Bij hands-off technieken wordt gebruik gemaakt van advies, educatie en het instrueren van oefeningen, waarbij wij niet direct fysiek contact maken met de patiënt. Deze aanpak kan nuttig zijn voor het bevorderen van zelfmanagement en het aanleren van gezonde gewoonten. Aan de andere kant omvat hands-on therapie directe fysieke interventies, zoals massage, mobilisatie of manipulatie van weefsels. Hierbij maken wij rechtstreeks contact met het lichaam van de patiënt om de mobiliteit te verbeteren, pijn te verminderen en het herstel te bevorderen. Deze hands-on aanpak kan vooral effectief zijn bij het behandelen van specifieke klachten en het verbeteren van de functie van het bewegingsapparaat. Door een combinatie van hands-off en hands-on benaderingen kunnen wij een gepersonaliseerd behandelplan opstellen dat is afgestemd op de behoeften en doelen van de individuele patiënt.

Balans tussen belasting en belastbaarheid
We maken voor u een uitgebreid rek- en trainingsprogramma op maat. Dit programma herstelt de balans tussen belasting en belastbaarheid. We maken voor het rek- en trainingsprogramma gebruik van trainingsapparatuur.

Continue kwaliteit
Al onze fysiotherapeuten zijn ingeschreven in het BIG-register, lid van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie en de Vereniging voor Vrijgevestigde Fysiotherapeuten. De praktijk is opgenomen in het kwaliteitsregister van het KNGF. Al onze fysiotherapeuten volgen nascholing en extra cursussen om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in het vakgebied.

Therapie met een lach
Al kan de reden van een bezoek aan de fysiotherapeut niet altijd even leuk zijn. Wij doen ons werk graag en helpen u dan ook altijd van harte. Dit zorgt ervoor dat wij u tijdens de therapie altijd met een lach van dienst zijn.

Nazorg

Na de behandelingen bespreken wij samen met u hoe u nieuwe klachten in de toekomst zoveel mogelijk kunt voorkomen. Deze kennisdeling zien we bij Elegance als belangrijk afsluitend aspect van een complete behandelingsmethode.

Tarieven en verzekeringen

Wij hebben onze prestaties contractueel vastgelegd met bijna alle zorgverzekeraars welke zich hebben verenigd in Zorgverzekeraars Nederland. Dit houdt in dat, met uitzondering van de zorgverzekeraars die een restitutiepolis hanteren, wij bij alle zorgverzekeraars rechtstreeks declareren. Hierbij gelden de tarieven die contractueel zijn overeengekomen. Deze tarieven verschillen per verzekeraar. Wilt u weten wat de tarieven zijn dan kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Indien uw zorgverzekeraar een restitutiepolis hanteert of geen contract heeft met Fysiotherapie Elegance, blijft u zelf verantwoordelijk voor de afhandeling van de nota binnen de betalingstermijn, opgenomen in de betalingsvoorwaarden van Fysiotherapie Elegance.

Tarieven
Onderstaande tarieven gelden voor:
- Cliënten waarbij de zorgverzekeraar geen contract heeft met Elegance.
- Cliënten die een restitutiepolis hebben
- Cliënten die onvoldoende aanvullend verzekerd zijn

Prijslijst 2024

Reguliere zitting Fysiotherapie
€ 44,00
Incl,toeslag aan huis behandeling
€ 61,50
Zitting Manuele therapie
€ 55,70
Incl,toeslag aan huis behandeling
€ 73,50
Zitting Kinderfysiotherapie
€ 55,70

Incl,toeslag aan huis behandeling
€ 73,50
Screening
€ 24,00
Incl. toeslag aan huis behandeling
€ 41,50
Intake en onderzoek na screening
€ 57,25
Intake en onderzoek na screening aan huis
€ 75,00
Intake en onderzoek na verwijzing
€ 57,25
Lange zitting complexe aandoeningen
€ 84,00
Eenvoudige korte rapporten
€ 44,00
Rapportage aan derden (schadeverslag)
€ 99,00
Medische Fitness 1 x per week
€ 41,00
Medische Fitness 2 x per week
€ 63,00
Niet nagekomen*/ niet tijdig afgezegde afspraak
€ 42,00


* Niet nagekomen afspraken of afspraken welke niet tijdig zijn afgezegd (tenminste 24 uur van tevoren), worden bij u persoonlijk in rekening gebracht.

**  Een afspraak dient 24 uur van tevoren te worden afgezegd. Dit kan persoonlijk, telefonisch of via info@fysiotherapie-elegance.nl.

U kunt ons ook bereiken op WhatsApp op het volgende nummer: 06-11919425 voor het maken van een afspraak of het stellen van vragen.

Overige

Kwaliteit
De fysiotherapeuten die werkzaam zijn binnen onze praktijk staan geregistreerd in het
Kwaliteitsregister van het KNGF.

Privacy
De praktijk beschikt over afgesloten behandelruimten waardoor uw privacy is gewaarborgd.

Waarneming
Om er voor te zorgen dat uw behandelproces niet wordt verstoord nemen collega’s binnen de praktijk voor elkaar waar tijdens vakantie,- studie,- of ziekteverzuim.
Wanneer door omstandigheden een fysiotherapeut voor langere tijd afwezig is wordt mogelijk een fysiotherapeut van buiten de praktijk gevraagd uw behandeling over te nemen.

Klachten
Indien u niet tevreden bent of een klacht heeft over de bejegening door of behandeling van uw fysiotherapeut of een van de andere personeelsleden, kunt u dit melden aan uw fysiotherapeut of aan de praktijkeigenaar.
Uw klacht zal worden behandeld conform de richtlijnen van het KNGF.
U vindt hierover informatie in het folder rek in de wachtruimte.

Privacyreglement
Uw fysiotherapeut houdt, om uw behandeling zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren een registratie bij van uw medische en administratieve gegevens. Op deze registratie is de Wet Bescherming Persoonsgegevens van toepassing.
Deze wet bevat regels met betrekking tot het doel van de registratie, de aard van de gegevens die worden geregistreerd, het beheer van de gegevens, de personen die toegang hebben tot die gegevens en het inzagerecht van de patiënt. Al deze zaken zijn in een reglement vastgelegd.

Kosten
Afhankelijk van hoe u verzekerd bent worden de kosten van uw behandelingen rechtstreeks gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar of u ontvangt van ons een factuur. Betaling voor de fysiotherapeutische diensten geschiedt binnen veertien  dagen na de factuurdatum. Na het verstrijken van deze termijn treedt verzuim in en staat het de fysiotherapeut vrij om zonder nadere ingebrekestelling incassomaatregelen te nemen. Naast de declaratie zullen er ook administratiekosten in rekening gebracht worden.
Ook is er de mogelijkheid de behandelingen middels pin te betalen.
Afspraken dienen 24 uur van tevoren geannuleerd te worden. Afspraken welke niet of te laat geannuleerd worden, zullen in rekening worden gebracht.
Alle met de incasso van gedeclareerde bedragen gemoeide kosten, waarvan ook de buitengerechtelijke kosten, komen ten laste van de patiënt/cliënt.

Eigendommen
De praktijk is niet verantwoordelijk voor uw eigendommen.

Heeft u nog vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

Ons team

Bekijk hieronder het team en de specialisme van onze therapeuten

Tobias Besteman
Fysiotherapeut, shockwave, hyperventilatie
Saskia IJsseldijk
Fysiotherapeut, sportfysiotherapeut, echografie, shockwave, dry needling
Anouk Gommers
Fysiotherapeut, kinderfysiotherapeut io, shockwave
Jesse Verduijn
Fysiotherapeut, neurologische klachten, claudicatio intermittens (etalagebenen), COPD, fracturen
Sjoerd Pellis
Fysiotherapeut, sportfysiotherapeut, dry needling, echografie, shockwave, fracturen
Sanne Klerx
Fysiotherapeut, kinderfysiotherapeut, kinderbekkenfysiotherapeut, baby's, zwemmen, schrijfproblematiek, basis veiligheidskunde
Monique Maas
Fysiotherapeut, revalidatie totale knie-heup prothese, shockwave, echografie, dry needling,
Bas Bertens
Fysiotherapeut, peesklachten, revalidatie trainingen (oefentherapie), knie, voorste kruisband, echografie, shockwave, EPTE, lifestylecoach
Bernadette de Bie
Receptioniste
Solange van Dongen-Hermans
Receptioniste

Kom jij ons team versterken?

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn altijd op zoek naar gepassioneerde therapeuten die ons team willen versterken.

Beordeeld met een 9.4!

Lees hier de Zorgkaart reviews

"Super tevreden . Samen met Jesse een plan gemaakt nadat Jesse t hele verslag had gelezen van mijn arts in t ziekenhuis met vallen en opstaan heb ik mijn doel bereikt. Er stond een jaar voor en wij hebben t gehaald. Voor vragen mocht ik altijd binnen lopen. Jesse je bent een topper dankjewel, ook voor mijn schema die ik kan uitbreiden in de sportschool en dat de deur voor mij open blijft staan voor als ik ergens tegen aan loop en dat ik altijd even bij je terecht kan als dat nodig mocht zijn.."
"Ze was vriendelijk, ze luisterende goed. Ze was netjes en correct en heel behulpzaam."
"Vriendelijk, direct de juiste diagnose, goed netwerk met andere specialisten. Snel geholpen met een resultaat dat heter is dan ik ooit had verwacht!"
"Uitstekende praktijk, Ik kon er snel terecht, uitstekende behandeling. Prima begeleiding Een aanrader."
"Super fijn geholpen door Sanne. Communicatie was super en het plan van aanpak voor ons dochtertje ook. Mochten we het weer nodig hebben komen wij zeker terug."
"Erg goed begeleid. Het was fijn om erheen te gaan en bezig te zijn met sterker worden en conditie op te bouwen. Er werd altijd samen gezocht naar een ander moment als de een of de ander niet kon op de vaste uren. Hierdoor veel therapeuten leren kennen en ze zijn allemaal kundig maar ook gezellig."
"Behandeling door fysio ivm heupklachten .. Professionele , Klantvriendelijke benadering en uitermate deskundig …"
"Jesse heeft vanaf het begin aangegeven wat hij voor ogen had: "goed communiceren dat gaat je stimuleren".......zei hij altijd op 'n prettige manier en dat is meer dan gelukt. Ik heb er nooit de brui aangegeven, ben er nooit met tegenzin heen gegaan. Ook tijdens z'n vakantie of 'n dagje vrij wist hij de boodschap over te brengen bij z'n collega's."
"De klachten die ik had werden zeer serieus genomen. Mijn fysiotherapeut was altijd eerlijk, ook als bleek dat er even wat minder progressie was. Wanneer ik iets eng vond om te doen, hielp mijn fysiotherapeut mij hier doorheen."

Contact

Heeft u vragen neem dan contact op via de mail, telefoon of stuur ons een WhatsApp

Praktijk
Eerste Zeine 120, 5144 AM Waalwijk
James Wattlaan 9, 5151 DP Drunen

Waalwijk

Drunen