Podologie

Podologie


Podologie, ofwel de wetenschap van de voet, houdt zich bezig met het voorkomen en behandelen van stoornissen en klachten in de voetfunctie en de gevolgen daarvan voor het hele houdings- en bewegingssysteem. Zo kunnen ook klachten in de knieën, heupen, rug en vermoeidheid worden verminderd.

Bij de eerste afspraak brengen we uw klachten in kaart: We analyseren de stand van uw voeten en uw looppatroon en we testen de beweeglijkheid van uw voeten en eventuele andere gewrichten. Tot slot maken we een digitale scan van uw voeten. De therapie bestaat uit het aanbrengen van corrigerende en/of beschermende technieken aan de voet, zoals siliconen ortheses, schoen- en zoolaanpassingen. Daarnaast behandelen en voorkomen we met behulp van oefeningen en bewegingsadviezen verdere voetproblemen.


Een podoloog is gespecialiseerd in het behandelen van klachten die te maken hebben met de stand en de functie van de voeten. Enkele voorbeelden van zulke klachten zijn:

- Hielklachten
- Rugklachten
- Loopproblemen
- Heupklachten
- Andere klachten die ontstaan door een verkeerde voetstand

Een groot aantal verzekeringen vergoedt de podologische behandeling gedeeltelijk of in zijn geheel. Vraag dit vooraf na bij uw verzekering!

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Bekijk meer diensten

Kom jij ons team versterken?

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn altijd op zoek naar gepassioneerde therapeuten die ons team willen versterken.

Beordeeld met een 9.4!

Lees hier de Zorgkaart reviews

"Super tevreden . Samen met Jesse een plan gemaakt nadat Jesse t hele verslag had gelezen van mijn arts in t ziekenhuis met vallen en opstaan heb ik mijn doel bereikt. Er stond een jaar voor en wij hebben t gehaald. Voor vragen mocht ik altijd binnen lopen. Jesse je bent een topper dankjewel, ook voor mijn schema die ik kan uitbreiden in de sportschool en dat de deur voor mij open blijft staan voor als ik ergens tegen aan loop en dat ik altijd even bij je terecht kan als dat nodig mocht zijn.."
"Ze was vriendelijk, ze luisterende goed. Ze was netjes en correct en heel behulpzaam."
"Vriendelijk, direct de juiste diagnose, goed netwerk met andere specialisten. Snel geholpen met een resultaat dat heter is dan ik ooit had verwacht!"
"Uitstekende praktijk, Ik kon er snel terecht, uitstekende behandeling. Prima begeleiding Een aanrader."
"Super fijn geholpen door Sanne. Communicatie was super en het plan van aanpak voor ons dochtertje ook. Mochten we het weer nodig hebben komen wij zeker terug."
"Erg goed begeleid. Het was fijn om erheen te gaan en bezig te zijn met sterker worden en conditie op te bouwen. Er werd altijd samen gezocht naar een ander moment als de een of de ander niet kon op de vaste uren. Hierdoor veel therapeuten leren kennen en ze zijn allemaal kundig maar ook gezellig."
"Behandeling door fysio ivm heupklachten .. Professionele , Klantvriendelijke benadering en uitermate deskundig …"
"Jesse heeft vanaf het begin aangegeven wat hij voor ogen had: "goed communiceren dat gaat je stimuleren".......zei hij altijd op 'n prettige manier en dat is meer dan gelukt. Ik heb er nooit de brui aangegeven, ben er nooit met tegenzin heen gegaan. Ook tijdens z'n vakantie of 'n dagje vrij wist hij de boodschap over te brengen bij z'n collega's."
"De klachten die ik had werden zeer serieus genomen. Mijn fysiotherapeut was altijd eerlijk, ook als bleek dat er even wat minder progressie was. Wanneer ik iets eng vond om te doen, hielp mijn fysiotherapeut mij hier doorheen."

Contact

Heeft u vragen neem dan contact op via de mail, telefoon of stuur ons een WhatsApp

Praktijk
Eerste Zeine 120, 5144 AM Waalwijk
James Wattlaan 9, 5151 DP Drunen

Waalwijk

Drunen