Met de fysiotherapeut bent u snel weer in beweging
Bezoek onze locatie
Eerste Zeine 120 Waalwijk
Stuur ons een e-mail
info@fysiotherapie-elegance.nl
Whatsapp
06-11919425

Wat is shockwave therapie?

'De' shockwave therapie zelfst.naamw. (v.) Uitspraak: [ʃɔk' wef teraˈpi]. Verbuigingen: shockwave therapie|ën (meerv.): Bij shockwave therapie schiet een apparaat op hoge snelheid, door middel van luchtdruk, een kogel tegen een metalen plaatje. Dit brengt een mechanische drukgolf – een shockwave – teweeg in het lichaam waarmee het natuurlijke herstelproces van een pees en/of fascie opnieuw in gang wordt gezet en gestimuleerd wordt.

Welke methoden worden er gebruikt bij shockwave therapie?

Echografie in combinatie met ESWT Shockwave
Echografie wordt voorafgaand aan de shockwave behandeling gebruikt om de te behandelen structuur te visualiseren en lokaliseren. De effectiviteit van de shockwave behandeling wordt daarmee significant vergroot. Door middel van echografie wordt de precieze plaats en diepte van het letsel bepaald. Het ESWT shockwave apparaat en behandelpistool worden ingesteld aan de hand van deze parameters. Met behulp van het behandelpistool kunnen de milde shockwaves, zonder anesthesie, worden toegediend. 80% van de behandelde patiënten verklaart dat na 2 tot 5 sessies de pijn voor een groot deel afgenomen of volledig verdwenen is.

Tegen welke klachten wordt shockwave therapie ingezet?

Shockwave therapie wordt al decennia lang succesvol gehanteerd bij het verbrijzelen van nierstenen. De laatste jaren wordt shockwave therapie steeds vaker toegepast in orthopedie, chirurgie, reumatologie en revalidatie. Voorbeelden van klachten die shockwave therapie kan behandelen:

  • Schouderpijn met of zonder kalkvorming (frozen shoulder)
  • Chronische elleboogpijn (tennis- en golfelleboog)
  • Pijn rond de knieschijf (jumpers knee)
  • Chronische pijn aan de achillespees (achillodynie)
  • Hielpijn (hielspoor)
  • Chronische nek-, schouder- of rugpijn en -spanning (triggerpoints)
  • Andere vormen van tendinitis met of zonder kalkvorming

Contact

Er is nog veel meer te zeggen over shockwave therapie en de mate waarin wij hierin gespecialiseerd zijn, maar op deze pagina willen we slechts het belangrijkste gezegd hebben. Wilt u meer informatie, aarzel dan niet en neem contact met ons op.