Met de fysiotherapeut bent u snel weer in beweging
Bezoek onze locatie
Eerste Zeine 120 Waalwijk
Stuur ons een e-mail
info@fysiotherapie-elegance.nl
Whatsapp
06-11919425

Wat is aquatherapie?

'De' aquatherapie zelfst.naamw. (v.) Uitspraak: [`akwa teraˈpi]. Verbuigingen: aquaherapie|ën (meerv.): Bewegingstherapie (in groepsverband) in water, veelal toegepast bij chronische aandoeningen.

Welke methoden worden er gebruikt bij aquatherapie?

De methoden zijn voor iedereen specifiek, al zijn de grote lijnen hetzelfde. Tijdens de trainingen leert u - onder professionele therapeutische begeleiding - verantwoord bewegen onder water in zwembad Olympia. Afhankelijk van uw klachten zullen verschillende oefeningen gedaan worden.

Tegen welke klachten wordt aquatherapie ingezet?

Mensen met een chronische aandoening zoals een hernia, reuma, obesitas of diabetes moeten vaak het gevoel van bewegen en tegelijkertijd het sociale aspect van het samen sporten missen. Aquatherapie biedt hiervoor de oplossing! Daarbij wordt er ook rekening gehouden met uw individuele klachten. U krijgt een training aangeboden die voor u op maat is gemaakt en die u in groepsvorm kunt uitoefenen. Hiermee traint u uw lichaam én uw sociale vaardigheden!

Extra informatie

De indeling van de les hangt af van uw klachten. De instructrice en fysiotherapeut bespreken dit met u. U kunt op dinsdag en/of donderdag van 11:30 uur tot 13:30 uur deelnemen aan de volgende activiteiten:

  • 11:30 - 13:00 uur: Vrijzwemmen in het doelgroepen bad onder begeleiding van de fysiotherapeut (alleen op dinsdag).
  • 11:30 - 12:30 uur:  Een combinatieles van Aquajoggen en Aquagym begeleid door de instructrice en fysiotherapeut.
  • 12:30 - 13:30 uur: Een combinatieles van Aquajoggen en Aquagym begeleid door de instructrice en fysiotherapeut.

Inschrijven

U kunt zich inschrijven voor Aquatherapie op dinsdag en/of donderdag bij de receptie van Zwembad Olympia. Persoonlijk contact is daarbij noodzakelijk, aangezien u bij het inschrijven een vragenlijst dient in te vullen. Aan de hand van de vragenlijst wordt bepaald of u wordt uitgenodigd voor een gesprek met de fysiotherapeut.

Contact

Er is nog veel meer te zeggen over aquatherapie en de mate waarin wij hierin gespecialiseerd zijn, maar op deze pagina willen we slechts het belangrijkste gezegd hebben. Wilt u meer informatie, aarzel dan niet en neem contact met ons op. Ook kunt u contact opnemen met Esther Heij (instructrice zwembad Olympia):