Met de fysiotherapeut bent u snel weer in beweging
Bezoek onze locatie
Eerste Zeine 120 Waalwijk
Stuur ons een e-mail
info@fysiotherapie-elegance.nl
Whatsapp
06-11919425

Hoe blijf je fit in de zomerstop?

28 mei is het weer zo ver: de zomerstop voor veel sportclubs. Tijdens deze landelijke stop worden er geen wedstrijden gespeeld en zijn er geen trainingen. Zo kan jij lekker op vakantie of herstellen van een blessure. Toch wil jij ook na de zomer weer lekker fit het veld op stappen. Onze sportfysiotherapeut Sjoerd heeft daarom een paar tips verzameld om je conditie lekker op peil te houden deze zomer. 

 

Tip 1: Sporten met een strak schema

Voor de echte fanatiekelingen onder ons is het verstandig om te sporten met een strak schema. Door het maken van een sportschema zorg je er namelijk voor dat je dagelijks bezig bent met jouw conditie. Je kan verschillende sporten meenemen in het schema, zoals hardlopen, krachttraining of zomersporten als fietsen, surfen of zwemmen. Het sportschema kan je zo intensief maken als je zelf wilt; zo kan je iets voor elke dag plannen, maar ook eens in de twee dagen is genoeg om je conditie op peil te houden. Zorg er vooral voor dat je jezelf niet overbelast en neem tussendoor genoeg rust. 

 

Tip 2: Hoe meer zielen hoe meer vreugd

Het kan erg moeilijk zijn om jezelf te motiveren in de zomerstop. Je zit natuurlijk veel liever met een wijntje of biertje op het terras of in de achtertuin. Vaak helpt een sportmaatje voor extra motivatie. Samen sporten zorgt niet alleen voor meer plezier, maar je kan elkaar ook blijven motiveren. Het is wel belangrijk niet te afhankelijk te zijn van je sportmaatje. Heeft hij of zij een keer geen zin? Ga dan lekker alleen sporten!

 

Tip 3: Let goed op je voeding

Buiten in het zonnetje sporten is natuurlijk erg lekker, maar ook erg warm. Door het warme weer zweet je veel meer, waardoor het extra belangrijk is om goed te drinken. Drink op een dag genoeg water en let extra op je voeding. Zo kan je lichaam wel wat extra koolhydraten en eiwitten gebruiken tijdens drukke sportdagen, probeer deze dan ook altijd aan je maaltijden toe te voegen. Producten als groenten, vlees/vis, volkoren producten en noten bevatten veel eiwitten, gezonde vetten en koolhydraten.

 

Tip 4: Maak het jezelf niet te moeilijk

Het allerbelangrijkste van de zomerstop is natuurlijk dat je lekker geniet van je welverdiende vakantie. Tijdens je vakantie kan je bijvoorbeeld ook fit blijven door baantjes te trekken in het zwembad of lekker een stuk te wandelen. Maak het tijdens de zomerstop vooral niet te moeilijk voor jezelf. Sport je normaal maar één keer per week? Plan dan geen 5 dagen om te sporten, want zo heb je alleen maar extra kans dat je een blessure oploopt. 

 

Benieuwd hoe je nog meer fit kunt blijven?

Wil jij ook je conditie op peil houden? Of juist beginnen aan het verbeteren van jouw conditie? Dan kan fysiotherapie jou daarbij erg goed helpen! Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten kunnen jou helpen met het maken en bijhouden van de juiste sportplanning. Ben jij benieuwd hoe dit in z’n werk gaat? Dan kun je contact met ons opnemen via het contactformulier, door te bellen naar 0416-650700 of door een mail te sturen naar info@fysiotherapie-elegance.nl.