Met de fysiotherapeut bent u snel weer in beweging
Bezoek onze locatie
Eerste Zeine 120 Waalwijk
Stuur ons een e-mail
info@fysiotherapie-elegance.nl
Whatsapp
06-11919425
vrouw zorgt voor genoeg slaap zodat ze overdag genoeg balans heeft

5 Tips voor meer lichamelijke balans

Balans is iets waar we allemaal dagelijks mee te maken hebben. Het houdt ons lichaam staande. Waar veel mensen praten over evenwicht is dit onjuist, we praten alleen over evenwicht als dit gaat over statische objecten (een object dat nooit beweegt). De kernspieren van ons lichaam houden ons in balans op het moment dat wij onszelf verplaatsen. Toch heeft ons lichaam, door verschillende redenen, soms moeite in balans te blijven. Daarom voor jou 5 tips voor meer fysieke balans.

 

1. Pak voldoende nachtrust

Slaap is één van de belangrijkste aspecten als het gaat om een goede balans. Door langdurig slaaptekort raakt het bioritme van jouw lichaam verstoord. Dit kan ervoor zorgen dat je lichaam door de dag heen niet meer helemaal lekker functioneert. Doordat je moe bent en daardoor minder alert, raak je makkelijker uit balans en wordt het risico op omvallen groter. Herken je het probleem en wil je hier verbetering in brengen? Neem dan eens een kijkje op de volgende site voor tips tegen een betere nachtrust.

 

2. Balansoefeningen

Heb je al langer last van een slechte balans? Dan kunnen balansoefeningen een goede oplossing bieden om dit te verminderen of te verhelpen. Tijdens het doen van de balansoefeningen werk je aan de stabiliteit van jouw lichaam en het versterken van je balans. Een aantal voorbeelden: opstaan vanuit je stoel of uit je bed zonder gebruik te maken van je handen, of probeer een aantal keer op één been te staan en wissel dit af per been. Dit en meer tips lees je in het artikel over balansoefeningen.

 

3. Blijf in beweging

Voldoende beweging heeft veel positieve voordelen voor jouw lichaam. Het zorgt voor een betere conditie, een betere weerstand en, heel belangrijk, een sterker lichaam. Met krachttraining bijvoorbeeld kan jij jouw spieren versterken en krijg je een betere coördinatie. Deze functies dragen bij aan een betere balans doordat je jouw lichaam beter onder controle hebt.

 

4. Let op met alcohol

Er is één grote boosdoener die onze balans aantast en dat is alcohol.  Alcohol kan jouw hersenen beschadigen waardoor je geen seintjes meer doorkrijgt van het evenwichtsorgaan. Het evenwichtsorgaan is namelijk een deel in jouw lichaam dat de hersenen voorziet van informatie voor het instandhouden van jouw balans. Dus door de alcohol wordt de link tussen deze twee verstoord en zal je sneller jouw balans verliezen.

 

5. Ontspan meer (minder stress)

Één van de meest genoemde symptomen van stress is duizeligheid. Bij duizeligheid lijkt het vaak net alsof de wereld om ons heen flink aan het draaien is. Je krijgt  het gevoel dat je niet meer stevig op je voeten kan blijven staan. Daardoor verlies je sneller de balans. Een tip is om meer te ontspannen. Neem meer rust en probeer je hoofd leeg te maken door bijvoorbeeld een wandeling te maken. Ook meditatie kan de stress verhelpen. Kijk eens op YouTube, daar staan genoeg video’s die jou kunnen helpen mediteren.

 

Last van een slechte balans?

Heb je last van een slechte balans en wil je daar verandering in brengen? Onze fysio staat voor je klaar. Wij zijn te bereiken via ons contactformulier, via de mail: info@fysiotherapie-elegance.nl of bel ons op het volgende telefoonnummer 0416 – 650 700.