Met de fysiotherapeut bent u snel weer in beweging
Bezoek onze locatie
Eerste Zeine 120 Waalwijk
Stuur ons een e-mail
info@fysiotherapie-elegance.nl
Whatsapp
06-11919425

Goede voornemens die je wel vol kan houden

Elk jaar weer maken we nieuwe goede voornemens, zoals stoppen met roken, minder snoepen of meer gaan sporten. Helaas worden de meeste goede voornemens halverwege januari al weer opgegeven omdat ze niet heel erg realistisch zijn. Daarom hebben wij voor jou 6 goede voornemens opgesteld die wel haalbaar zijn, zodat je toch wat fitter en gezonder het nieuwe jaar doorkomt.

Eet iets gezonds bij elke maaltijd

Veel mensen hebben als goede voornemen: gezonder leven of afvallen. Dit is alleen heel moeilijk vol te houden. Waarom begin je niet wat makkelijker door iets gezonds te eten bij elke maaltijd. Een kiwi bij het ontbijt, een salade bij de lunch en extra groente bij het avondeten. Je kan dit ook makkelijk doorpakken bij het snoepen, eet meer fruit of yoghurt en minder koek of snoep. Dit is makkelijk mee te nemen in je dagelijkse routine!

Slaap 8 uur per dag

Sommige mensen slapen slechts 4 tot 6 uur per dag, meestal met tijdgebrek als excuus. Vaak beseffen deze mensen niet dat 6 uur slaap of minder schadelijke gevolgen kan hebben voor lichaam en geest. Als je niet genoeg slaapt maakt je lichaam onvoldoende antilichamen en cellen aan waardoor je je zwakker kan voelen als je ‘s ochtends opstaat. Ook brengt te weinig slaap je hormoonspiegel in de war, waardoor je zelfs een beetje aan kan komen. Ga daarom eens wat vroeger naar bed, kijk wat minder Netflix en doe de ogen wat eerder dicht. 

Beweeg een paar minuten per dag

Bewegen is erg belangrijk. Maar soms kan je gewoon niet iedere dag sporten door je drukke schema. Dat hoeft geen probleem te zijn. Als je zorgt dat je per dag een paar minuten extra beweegt boek je al winst.  Dat hoeft niet per se sporten te zijn maar je kan bijvoorbeeld ook wandelen, vaker de trap nemen of klussen in en om het huis. Als je dit ook  een paar minuten per dag oppakt voel je je vanzelf een stuk fitter. 

Een dag per week schoonmaken

Wist je dat het huishouden doen en schoonmaken ook gezond voor je is? Als je een dag per week je huis of auto schoonmaakt hou je er niet alleen een fris en opgeruimd huis of auto aan over maar ben je ook tegelijkertijd lekker in beweging. Zo blijken stofzuigen en dweilen erg goed te zijn voor je vetverbranding, pak ze er dus eens wat vaker bij!

Meer water drinken

Probeer eens je glas cola om te ruilen voor een glas water. Het advies voor volwassenen is om tussen de 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken. Neem een fles water mee naar je werk of tijdens het sporten, en vul deze een paar keer per dag onder de kraan. Meer water drinken kan je makkelijk meenemen in je dagelijkse routine. Niet zo’n waterdrinker? Doe een paar stukken fruit in je water voor wat extra smaak of drink meer thee (wel zonder suiker natuurlijk).

Een nieuwe sport leren

Nieuwe dingen leren is altijd enorm leuk. Probeer daarom eens een nieuwe sport te leren. Denk aan boulderen (klimmen), zwemmen, dansen, vechtsporten of skeeleren. Zo leer je niet alleen wat nieuws maar ben je ook nog eens lekker gezond bezig.