Met de fysiotherapeut bent u snel weer in beweging
Bezoek onze locatie
Eerste Zeine 120 Waalwijk
Stuur ons een e-mail
info@fysiotherapie-elegance.nl
Whatsapp
06-11919425

Nieuwe samenwerkingen

Uitbreiding specialisaties Fysiotherapie Elegance

Fysiotherapie Elegance streeft als team naar een optimale behandeling en een optimaal resultaat. Om u nog beter te kunnen helpen met uw klachten is recent ons team uitgebreid. Nieuwe samenwerkingen zijn aangegaan met Podotherapie van de Ven en Samen Sterk Ergotherapie, welke zich binnen onze praktijk hebben gevestigd. Daarnaast is ons team van therapeuten uitgebreid met de specialismen Oedeemtherapie en Kinderfysiotherapie. Met onze bestaande en deze nieuwe multidisciplinaire samenwerkingen komt u altijd snel op de juiste plaats bij de juiste behandelaar terecht.

Oedeemtherapie – Judith van der Heijden

Judith van der Heijden is bezig met de afronding van haar specialisatie oedeemtherapie. Oedeemtherapie richt zich op het behandelen van lymfoedeem. Lymfoedeem ontstaat als gevolg van een onvoldoende functionerend of defect lymfsysteem, dit kan op elke locatie in het lichaam optreden. Een aangeboren defect noemen we primair lymfoedeem. Secundair lymfoedeem kan het gevolg zijn van operatie en/of bestraling bij kanker of van een operatie waarbij lymfklieren zijn weggenomen of beschadigd zoals okselkliertoilet en knie-heup vervanging. Secundair lymfoedeem kan ook ontstaan onder andere na een trauma of val, na een medische ingreep, als gevolg van het niet goed functioneren van organen of bij reumatische klachten.

Lymfoedeem kunt u herkennen door een toenemende spanning op de huid, het zwaarder voelen van het lichaamsdeel en een toename van de omvang van het lichaamsdeel. Dit hoeft niet altijd pijnlijk te zijn. Lymfoedeem gaat helaas niet vanzelf over. Er zijn verschillende behandelingen die een oedeemtherapeut bij u kan toepassen. U kunt hierbij denken aan onder andere compressietherapie, manuele lymfdrainage, oefentherapie, ademtherapie, voorlichting of lymftaping. Mocht u het vermoeden hebben dat er bij u lymfoedeem ontstaat, neemt u dan gerust eens contact op met Judith.

Podotherapie – Berry van de Ven

Berry van de Ven, eigenaar van Podotherapie van de Ven, is binnen de locatie van Fysiotherapie Elegance gevestigd. Als podotherapeut is hij geschoold in het behandelen van voet-, knie-, heup- en rugklachten die mogelijk voortkomen uit het afwijkend functioneren van de voeten. Berry is gespecialiseerd in podotherapeutische zolen en slippers op maat, kinderpodotherapie, dry needling, medical taping, voetbehandeling en siliconen orthesen/ teenstukjes. Er wordt gewerkt met de nieuwste 3d scan technieken en door de intensieve multidisciplinaire samenwerking is een doorverwijzing of overleg binnen fysiotherapie elegance of met de huisarts snel geregeld.

Kinderfysiotherapie – Sanne Klerx

Kinderfysiotherapie is een nieuw fysiotherapeutisch specialisme binnen fysiotherapie Elegance. Sinds 1 oktober is Sanne Klerx werkzaam binnen de praktijk om de kinderfysiotherapie bij fysiotherapie Elegance op te starten. In juni 2018 hoopt zij haar diploma als kinderfysiotherapeut in ontvangst te nemen. Kinderfysiotherapie zal vanaf dan deels vergoed worden uit de basisverzekering, ook is een vergoeding vanuit het aanvullend pakket altijd mogelijk.

Als kinderfysiotherapeut is zij gespecialiseerd in het behandelen van alle kinderen met problemen omtrent motorische ontwikkeling, bewegingsvaardigheden of lichamelijke klachten. Hierbij spelen zowel lichamelijke, als sociaal-emotionele aspecten een rol.

Onze kinderfysiotherapeut is er voor elke leeftijd, van pasgeboren zuigeling tot 18 jaar. Sanne heeft zich gespecialiseerd in onder andere zuigelingenasymmetrie zoals voorkeurshoudingen, medical taping, sportblessures en schrijfproblematiek.

Heeft u vragen over de ontwikkeling van uw kind, of vraagt u zich af of een kinderfysiotherapeut iets voor u en uw kind kan betekenen, neemt u dan gerust eens contact op met Sanne.

Ergotherapie – Maartje van Kleef en Ilvy Pluk

Samen Sterk Ergotherapie, opgericht door Maartje en Ilvy, is gericht op het behandelen van mensen met een beperking in de thuissituatie. Zij kijken samen met u hoe u zo lang mogelijk zelfstandig thuis kan blijven wonen en hoe de participatie in de maatschappij vergroot kan worden. Hierbij gaat het niet alleen om het zelfstandig kunnen wassen, aankleden of douchen en het zelfstandig kunnen koken, maar ook het zelfstandig boodschappen doen met bijvoorbeeld een scootmobiel of het kunnen uitvoeren van uw hobby’s. Daarnaast kijken zij naar hoe uw mantelzorg ontlast kan worden en geven zij hier adviezen over.

Maartje en Ilvy hebben specialisaties op het gebied van EDOMAH (ergotherapie bij dementerende ouderen en hun mantelzorger), woningaanpassingen, PDL, handtherapie en werkplekadvisering. Daarnaast zijn zij ook gespecialiseerd in complexe vraagstukken in de thuissituatie. Maartje en Ilvy hebben ervaring met het behandelen van alle doelgroepen.

Vanuit de zorgverzekering wordt 10 uur ergotherapie vergoed. U kunt Samen Sterk Ergotherapie vinden op de eerste verdieping in het pand bij Fysiotherapie Elegance.

Ook de andere collega’s staan voor u klaar met hun specialisaties

Heeft u klachten waar u vragen over heeft of vraagt u zich af wat wij u te bieden hebben? Wij staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.

(0416) – 650700
info@fysiotherapie-elegance.nl

06 – 48695122

info@podotherapievandeven.nl

(0416) – 700275

info@samensterk-ergotherapie.nl