Met de fysiotherapeut bent u snel weer in beweging
Bezoek onze locatie
Eerste Zeine 120 Waalwijk
Stuur ons een e-mail
info@fysiotherapie-elegance.nl
Whatsapp
06-11919425

De behandeling start met een unieke behandeltechniek, die bestaat uit een handmatige, krachtige massage van het spierweefsel en spierkapsel rond de gewrichten. Deze behandeltechniek heeft een sneller en langduriger resultaat dan de klassieke fysiotherapeutische massage en behandeling met apparaten.

Als gevolg van een blessure trekken de spieren zich rondom de pijnlijke plek samen. Wanneer dit proces lange tijd aanhoudt, wordt de doorbloeding op die plek minder en ontstaan verklevingen in het spierweefsel. De spier wordt stijver en de conditie van de spier gaat achteruit. Alle delen, die met deze spier verbonden zijn, zullen minder goed functioneren, met nog meer klachten als resultaat.

Onze intensieve massage verlaagt de spierspanning en maakt verklevingen los. De doorbloeding verbetert, wat een voorwaarde is voor een goed herstel van de blessure. Nadat het spierweefsel is los gemasseerd en de gewrichten geheel beweeglijk en pijnvrij zijn, zal het behandelde gebied enigszins onstabiel en zwak aanvoelen. De behandeling richt zich dan op het verhogen van de belastbaarheid van het lichaam door middel van doelgerichte trainingen. Deze behandeling  is niet voor iedereen of elke klacht geschikt. Er wordt voor iedereen een persoonlijk behandelplan opgesteld door de therapeut. Daarin wordt gekeken naar de klacht en naar de belastbaarheid van de patiënt.

Als aanvulling op de diepe spiertechnieken beschikken we over verschillende specialismen waardoor er voor elke klacht of blessure de juiste behandeling geboden kan worden.

Belangrijke aspecten van de behandelfilosofie
Individuele zorg
Het behandelprogramma wordt volledig op individuele basis opgesteld. Het is afhankelijk van de specifieke doelstellingen per patiënt.

Totaalaanpak
Niet alleen het letsel wordt behandeld. De gehele functionele bewegingsketen wordt geanalyseerd. Het onderzoek levert vaak meer aanwezige beperkingen op dan alleen het letsel. Deze beperkingen in het totale functioneren worden grondig en systematisch behandeld. Eventueel verlies in kracht en spierlengte wordt door training hersteld.

Handwerk
De behandeling bestaat hoofdzakelijk uit handwerk. Er wordt gebruik gemaakt van diepe massagetechnieken, spier- en gewrichtsmobilisaties die terug te voeren zijn naar de eerste beginselen van de fysiotherapie.

Training
Per individu wordt een uitgebreid rek- en trainingsprogramma gemaakt. Dit programma herstelt de balans tussen belasting en belastbaarheid. Er wordt getraind met revalidatie- en fitnessapparatuur. Tijdens de training is het mogelijk om permanent de hartfrequentie te controleren.

Tijdsduur
Patiënten worden 30 minuten behandeld. Voor of na deze behandeling kunt u eventueel gebruik maken van de aanwezige trainingsapparatuur nadat wij u daarvoor geïnstrueerd hebben.

Kwaliteit
Alle fysiotherapeuten zijn ingeschreven in het BIG-register, lid van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie en de Vereniging voor Vrijgevestigde Fysiotherapeuten. Verder is de praktijk opgenomen in het kwaliteitsregister van het KNGF. Om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen volgen wij nascholing en extra cursussen.